Borcanele si capacele pe care le veţi folosi trebuiesc înainte spălate foarte bine şi sterilizate în cuptor la 150 de grade timp de 15 minute.
Spalaţi roşiile şi îndepărtaţi părţile necomestibile, apoi tăiaţi-le felii sau cuburi, cum doriţi.
Puneţi cuburile de roşii în borcane, apăsând cu o lingură să le presaţi în aşa fel încât să nu rămână goluri.
Deasupra fiecărui borcan puneţi câte o linguriţă de sare neiodată, o crenguţă de busuioc şi 1-2 căţei de usturoi.
Înfiletaţi bine capacele şi verificaţi să nu curgă.
Aşezaţi borcanele într-o oală încăpătoare pe fundul căreia aşezaţi un prosop sau un ziar, pentru ca borcanele să nu stea în contact direct cu metalul.
Umpleţi oala cu apă până aproape de gâtul borcanelor şi puneţi-o la fiert la foc potrivit.
Sterilizaţi borcanele cu roşii timp de 60 de minute de când apa dă primul clocot.
Lăsaţi borcanele să se răcească în apă până a doua zi când le puteţi şterge, eticheta şi depozita într-o cămară răcoroasă.