Go Back
+ servings
Suc de roşii rapid, 100% natural
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 12 votes

Suc de roşii rapid, 100% natural

Cu această rețetă poți să faci un suc de roșii rapid, fără conservanți, folosind orice aparat ai în bucătărie: robot, chopper, blender vertical sau un blender de mână.
Preparare20 minutes
Gătire20 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Din camara / Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2 litri de suc de roșii
Calories: 270kcal

Ingrediente

  • 3 kg roşii cărnoase bine coapte
  • 3 linguriţe de sare neiodată sare grunjoasă pentru murături

Mod de preparare

  • Roşiile spalate şi curăţate de părţile necomestibile, se taie felii şi se toacă foarte bine la robot sau la blenderul vertical până nu mai rămân urme de coji sau seminţe. Dacă aveţi o maşină de tocat cu dispozitiv special de pasat şi îndepărtat seminţele (cum e aceasta), o puteţi folosi.
  • Puneţi sucul de roşii la fiert cu 3 linguriţe de sare neiodată.
  • Lăsaţi sucul la fiert mai mult sau mai puţin, în funcţie de cât de gros/concentrat vreţi să fie sucul de roşii. Cu cât îl fierbeţi mai mult, cu atât apa din roşii se va evapora şi veţi avea un suc mai gros şi mai concentrat. Eu l-am fiert 20 de minute (de când a dat primul clocot) şi am obţinut o consistenţă medie, nu e prea gros.
  • Sticlele sau borcanele pe care urmează să le folosiţi trebuiesc în prealabil spălate cu apă şi detergent şi sterilizate. Sterilizarea se face băgându-le pentru 15 minute în cuptorul încins la 150 de grade.
  • După sterilizare, aşezaţi sticlele (sau borcanele) pe un suport metalic (o tavă) care să preia diferenţa de temperatură şi umpleţi-le pe rând cu sucul de roşii fierbinte. Înfiletaţi bine capacele şi verificaţi să nu curgă.
  • Acoperiți sticlele cu pături groase și lăsați-le să se răcească de pe o zi pe alta.
  • Dacă nu aveți o cămară răcoroasă și întunecoasă, pentru siguranță puteți steriliza suplimentar sucul de roșii.
  • Alegeţi o oală potrivită ca mărime în care să încapă toate sticlele şi care să poată fi umplută cu apă până aproape de gâtul sticlelor. Dacă nu încap toate într-un singur vas, folosiţi 2 oale.
  • Aşezaţi un prosop sau un ziar pe fundul oalei în care fierbeţi sticlele pentru ca acestea sa nu intre în contact direct cu metalul.
  • Fierbeţi sticlele cu suc de roşii timp de 15-20 de minute, apoi lăsaţi sticlele să se răcească în oală până a doua zi când le ştergeţi, le etichetaţi frumos şi le depozitaţi într-o cămară răcoroasă.
  • Dacă aţi respectat toţi paşii de sterilizare a borcanelor şi de fierbere, sucul obţinut va rezista perfect chiar şi mai mult de un an de zile.

Video

Notă

Nu uitaţi să treceţi pe etichetă şi anul. E foarte util în cazul în care aţi făcut o cantitate mai mare şi e posibil să vă rămână suc de roşii de la un an la altul. E important să ştiţi pe care să îl consumaţi cu prioritate.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 270kcal | Carbohidrați: 58g | Proteine: 13g | Grăsimi: 3g | Fibre: 18g | Zahăr: 39g