Go Back
+ servings
tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure

Preparare20 minutes
Gătire40 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Desert
Porții: 8 -10

Ingrediente

blatul -pentru o tavă de 26 cm

umplutura şi decor

Mod de preparare

blatul

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 26 cm.
  • Bateţi spumă albuşurile cu un praf de sare până când nu mai cad de pe teluri.
  • Adăugaţi zahărul şi bateţi albuşurile până se întăresc din nou, devin lucioase, iar zahărul este complet dizolvat.
  • Încoporaţi gălbenuşurile pe rând, apoi făina cernută și coaja rasă de lămâie.
  • Coaceți blatul timp de 30-40 de minute sau până când începe să se rumenească și devine elastic. Faceți testul cu scobitoarea sa fiți siguri ca este bine copt.
  • Lăsaţi blatul să se răcească complet, apoi tăiaţi-l în 2 straturi egale.

umplutura şi asamblarea tortului

  • Bateţi smântâna împreună cu zahărul pudră și vanilia până obţineţi o frişcă cremoasă, dar fermă, care nu cade de pe teluri.
  • Aşezaţi jumătate de blat pe un platou şi puneţi peste el jumătate din cantitatea de frişcă. Peste frişcă presărați jumătate din cantitatea de fructe presând ușor ca să intre în stratul de frișcă.
  • Doar căpșunile și murele ar trebui tăiate cubulețe sau felii, pentru că sunt mai mari și cel putin la interior nu le putem pune întregi.
  • Aşezaţi al doilea blat peste stratul de frişcă şi fructe.
  • Decoraţi cu restul de frișcă și fructele rămase. Pentru un aspect mai frumos, puteți lăsa murele și căpșunile întregi.
  • Păstrați tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!