Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Ton la grătar servit cu orez brun și sâmburi de rodie

Preparare2 mins
Gătire10 mins
Timp total12 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2
Calories: 0
Autor: Iuliana @ Bucate Aromate

Ingrediente

  • 300 g carne de ton proaspătă sau congelată - (sau calculați 150 g/porție)
  • 200 g orez brun am folosit orez prefiert ca acesta
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sâmburi de la 1/2 de rodie
  • coaja rasă de la 1/2 de lămâie
  • câteva fire de pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust
  • lămâie sau lime pentru servit

Mod de preparare

  • Puneți orezul la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet, în funcție de tipul folosit.
  • Când e gata orezul, asezonați cu sare, piper după gust și adăugați uleiul de măsline, coaja de lămâie, pătrunjelul tocat fin și sâmburii de rodie.
  • Lăsați orezul deoparte să se combine aromele timp de 5 minute până e gata peștele.
  • Presărați carnea de ton cu sare și piper și puneți-o pe grill sau într-o tigaie anti aderentă câte 2 minute pe fiecare parte.
  • Se servește imediat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!