Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from 1 vote
Ton la grătar servit cu orez brun și sâmburi de rodie
Preparare
2
minutes
mins
Gătire
10
minutes
mins
Timp total
12
minutes
mins
Categorie:
Feluri de baza
Porții:
2
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
300
g
carne de ton proaspătă
sau congelată - (sau calculați 150 g/porție)
200
g
orez brun
am folosit
orez prefiert ca acesta
1
lingură de ulei de măsline
sâmburi de la ½ de rodie
coaja rasă de la ½ de lămâie
câteva fire de pătrunjel proaspăt
sare și piper după gust
lămâie sau lime pentru servit
Mod de preparare
Puneți orezul la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet, în funcție de tipul folosit.
Când e gata orezul, asezonați cu sare, piper după gust și adăugați uleiul de măsline, coaja de lămâie, pătrunjelul tocat fin și sâmburii de rodie.
Lăsați orezul deoparte să se combine aromele timp de 5 minute până e gata peștele.
Presărați carnea de ton cu sare și piper și puneți-o pe grill sau într-o tigaie anti aderentă câte 2 minute pe fiecare parte.
Se servește imediat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!