felii de lămâie şi frunze de busuioc proaspăt pentru decor
Mod de preparare
Dacă folosiţi creveţi congelaţi, va trebui să îi lăsaţi în frigider până se dezgheaţă, sau să îi dezgheţaţi rapid sub jet de apă rece. Apoi îi puneti într-un castron puţin mai adânc.
Faceti un sos din untul topit, sucul de lămâie, usturoiul trecut prin presă, busuioc uscat, sare şi piper.
Turnaţi sosul peste creveţi şi lăsaţi-i deoparte măcar o oră să absoarbă din aroma mirodeniilor.
Înşiraţi creveţii pe beţe de lemn pentru frigărui. Mie mi-au încăput câte 4 creveţi pe fiecare băţ.
Puneţi creveţii pe grătarul încins pentru 3 minute pe fiecare parte, având grijă să îi mai stropiţi din când în când cu sosul de unt rămas în castron. Dacă locuiți la bloc, puteți folosi și o tigaie grill teflonată (ca aceasta).
Eu i-am pus la grătarul de la aragaz, cel din tavanul cuptorului. Dacă îi faceţi ca mine, aveţi grijă să puneţi sub grătar o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie de aluminiu (pentru o curăţare mai uşoară).
Serviţi frigăruile de creveţi alături de o salată verde sau cu o garnitură de orez.
Notă
Eu am pus pe grătar şi câteva felii de lămâie. Mai mult pentru decor, decât cu utilitate practică. Şi tot de decor am folosit şi câteva frunzuliţe de busuioc roşu.