Frigărui de creveţi stropiţi cu sos de unt şi usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Frigătui de creveţi stropiţi cu sos de unt şi usturoi

Preparare10 mins
Gătire10 mins
Timp total20 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4
Autor: Iuliana @ Bucate Aromate

Ingrediente

  • 20 creveti decorticaţi
  • 100 g unt
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sucul de la 1/2 de lămâie
  • 2 linguriţe de busuioc uscat
  • sare şi piper după gust
  • felii de lămâie şi frunze de busuioc proaspăt pentru decor

Mod de preparare

  • Dacă folosiţi creveţi congelaţi, va trebui să îi lăsaţi în frigider până se dezgheaţă, sau să îi dezgheţaţi rapid sub jet de apă rece. Apoi îi puneti într-un castron puţin mai adânc.
  • Faceti un sos din untul topit, sucul de lămâie, usturoiul trecut prin presă, busuioc uscat, sare şi piper.
  • Turnaţi sosul peste creveţi şi lăsaţi-i deoparte măcar o oră să absoarbă din aroma mirodeniilor.
  • Înşiraţi creveţii pe beţe de lemn pentru frigărui. Mie mi-au încăput câte 4 creveţi pe fiecare băţ.
  • Puneţi creveţii pe grătarul încins pentru 3 minute pe fiecare parte, având grijă să îi mai stropiţi din când în când cu sosul de unt rămas în castron. Dacă locuiți la bloc, puteți folosi și o tigaie grill teflonată (ca aceasta).
  • Eu i-am pus la grătarul de la aragaz, cel din tavanul cuptorului. Dacă îi faceţi ca mine, aveţi grijă să puneţi sub grătar o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie de aluminiu (pentru o curăţare mai uşoară).
  • Serviţi frigăruile de creveţi alături de o salată verde sau cu o garnitură de orez.

Notă

Eu am pus pe grătar şi câteva felii de lămâie. Mai mult pentru decor, decât cu utilitate practică. Şi tot de decor am folosit şi câteva frunzuliţe de busuioc roşu.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!