Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată cu brânză, nuci şi seminţe de chimen

Preparare10 minutes
Timp total10 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 1

Ingrediente

  • 1 salată verde mică
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3-4 roşii cherry sau o roşie mare
  • 100 g brânză caş de vaci sau de oi, telemea, caşcaval, gorgonzola, gouda, etc
  • miezul de la vreo 6-7 nuci
  • 1 linguriţă seminţe de chimen
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare şi suc de lămâie sau lime după gust
  • puţin pătrunjel verde tocat mărunt

Mod de preparare

  • Salata se spală frunză cu frunză, se zvântă de apă, apoi de preferat se rupe cu mâna în bucăţi potrivite, dar o puteţi tăia şi cu cuţitul.
  • Ceapa verde se toacă mărunt şi se pune peste salată
  • Se taie roşiile felii, iar brânza cubuleţe.
  • Tocaţi miezul de nucă cât de mărunt vă place, eu îl las aproape întreg.
  • Asezonaţi cu ulei de măsline, sare şi suc de lămâie proaspăt stors.
  • La final adăugaţi seminţele de chimen şi pătrunjelul tocat fin.
  • Amestecaţi, lăsaţi 4-5 minute să se întrepătrundă puţin aromele şi serviţi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!