Pregătim o cafea expresso tare, pe care o lăsăm la răcit. Apoi adăugăm în cafea cei 30 ml de vin licoros.
Va trebui să încălzim gălbenuşurile la bain marie, aşa că întâi ne ocupăm de partea tehnica a problemei. Puneți pe foc o cratiță cu apă şi aveți în vedere că în ea trebuie să încapă crăticioara cu galbenuşuri.
În crăticioara mică se mixează gălbenuşurile împreună cu zahărul până devin spumoase, apoi se pun la încălzit la bain marie, amestecând continuu până când acestea se transformă într-o cremă fină, omogenă şi bine legată. Nu le încălziţi prea mult, ci doar până când îşi schimbă culoarea şi consistenţa. Lăsăm crema la răcit.
Amestecăm crema de gălbenuşuri cu mascarpone și semințele unei păstăi de vanilie.
Într-o formă adâncă aşezăm un strat de pişcoturi trecute pentru 2 secunde prin cafea. Ştiu că tentaţia e mare, dar încercaţi să nu le scufundaţi mai mult de 1 secundă pe fiecare parte. Sunt foarte aerate şi se înmoaie uşor.
Radem jumătate din cantitatea de ciocolată (25 g) peste pişcoturi, apoi punem jumătate din cantitatea de cremă și peste ea căpșuni proaspete tăiate cubuleţe.
Aşezăm peste cremă încă un strat de pişcoturi trecute prin cafea şi deasupra restul de cremă.
Pudrăm cu un strat generos de cacao, radem deasupra restul de ciocolată şi dăm prăjitura la frigider.
Înainte de servire o decorăm cu căpșuni proaspete.