Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor

Preparare5 mins
Gătire15 mins
Timp total20 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2
Autor: Iuliana @ Bucate Aromate

Ingrediente

  • 1 ardei gras
  • 1 roșie
  • 50 g telemea
  • 2 ouă
  • 20 g unt
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

opțional

  • fâșii de bacon cuburi de șuncă, etc

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o tavă de mărime potrivită.
  • Tăiați ardeiul gras rondele cam de 3 cm înălțime pe care le curățați de nervuri și semințe la interior. Așezați rondelele în tavă.
  • Tăiați 2 felii de roșie și le puneți în interiorul ardeiului.
  • Peste roșii puneți brânza tăiată cuburi (tot acum puneți și mezelurile, dacă folosiți), iar deasupra spargeți oul. Puneţi un cub mic de unt peste ou şi presărați sare și piper.
  • Băgați tava la cuptor pentru 15-20 de minute, pana când albușul de ou este complet închegat, iar gălbenușul moale sau tare, cum vă place.
  • Presărați pătrunjel proaspăt, tocat fin și serviți.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!