Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor
Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor, simplu, rapid și gustos, cu ingrediente pe care le avem mereu la îndemână.
Preparare5 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total20 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 222kcal
- 1 ardei gras
- 1 roșie
- 50 g telemea
- 2 ouă
- 20 g unt
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt
opțional
- fâșii de bacon cuburi de șuncă, etc
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o tavă de mărime potrivită.
Tăiați ardeiul gras rondele cam de 3 cm înălțime pe care le curățați de nervuri și semințe la interior. Așezați rondelele în tavă.
Tăiați 2 felii de roșie și le puneți în interiorul ardeiului.
Peste roșii puneți brânza tăiată cuburi (tot acum puneți și mezelurile, dacă folosiți), iar deasupra spargeți oul. Puneţi un cub mic de unt peste ou şi presărați sare și piper.
Băgați tava la cuptor pentru 15-20 de minute, pana când albușul de ou este complet închegat, iar gălbenușul moale sau tare, cum vă place.
Presărați pătrunjel proaspăt, tocat fin și serviți.
Calorii: 222kcal | Carbohidrați: 6g | Proteine: 10g | Grăsimi: 18g | Colesterol: 207mg | Fibre: 1g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 2262IU | Calciu: 158mg