Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o tavă de 20x25 cm.
Cerneţi făina împreună cu praful de copt şi sarea şi lăsaţi-le deoparte.
Puneti ouăle, coaja de lămâie şi zahărul într-un bol şi mixati-le până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
Turnaţi treptat amestecul de făină şi încorporaţi-l folosind un tel de mână, cu mişcări uşoare de jos în sus.
Turnaţi compoziţia în tavă şi daţi-o la cuptor pentru 15-20 minute. Blatul trebuie să rămână deschis la culoare, să nu se rumenească.
Cât stă blatul la cuptor faceţi un sirop din 150 ml de apă şi 50 g de zahăr.
Când siropul s-a răcit, îl aromatizaţi cu extract (sau esenţă) de vanilie.
Când e gata blatul, îl scoateţi la răcit pe un grătar.
Îndreptaţi marginile blatului, apoi tăiaţi 8 pătrate egale pe care le însiropaţi generos cu siropul pregătit mai sus.
Topiţi ciocolata la bain marie, apoi adăugaţi o linguriţă de ulei şi omogenizaţi.
Turnaţi ciocolata topită peste blat, lăsând-o să curgă puţin şi pe margini.
Daţi prăjiturile la rece să se întărească glazura.
Între timp faceţi frişca din 200 ml de smântână şi 20 g zahăr pudră.
Puneţi pe fiecare prăjitură câte un moţ de frişcă şi opţional decoraţi cu fructe proaspete sau congelate.