Go Back
+ servings
Friptură de miel la cuptor cu usturoi verde
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Friptură de miel la cuptor cu usturoi verde și roșii cherry

Preparare10 minutes
Gătire1 hour 15 minutes
Timp total1 hour 25 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • 1 pulpă de miel de aprox. 1.5 kg
  • 2 legături de usturoi verde
  • 1 legătura de ceapă verde
  • 3 buc. ardei gras eu am avut culori diferite: verde, roșu, oranj
  • aprox. 400 g roșii cherry
  • 50 ml de ulei

pentru marinat

  • 50 ml de ulei
  • 100 ml de vin alb
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lingură de muștar
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • sare piper, frunze de dafin, cimbru uscat

Mod de preparare

  • Spălăm pulpa de miel, o curăţăm de grăsime, pieliţe şi membrane dacă este cazul, apoi o ştergem cu un prosop de hârtie. Uscată va absorbi mai bine mirodeniile şi vinul din baiţ.
  • Amestecăm toate ingredientele din lista pentru marinat şi ungem bine carnea cu acest amestec, apoi o aşezăm într-un vas încăpător. E de preferat să alegeţi un vas cu capac, pentru că va sta la frigider o zi sau două şi e bine să stea acoperit.
  • Punem capacul vasului sau acoperim cu folie de aluminiu şi îl dăm la frigider până a doua zi. Poate sta chiar şi două zile la frigider, cu atât mai aromată va fi carnea în final.
  • Din când în când scoatem vasul din frigider şi mai întoarcem pulpa de miel pe partea cealaltă sau o stropim cu baiţul din vas.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade.
  • Spălăm și tăiem usturoiul verde și ceapa verde în bucăți de aprox 2 cm. Ardeiul îl tăiem fâșii.
  • Ungem o tavă cu ulei, peste care punem legumele tăiate, roșiile cherry și pulpa de miel.
  • Turnăm deasupra baițul care a mai rămas în vasul în care am marinat carnea și un pahar de 200 ml cu apă.
  • Acoperim cu folie de aluminiu și dăm friptura la cuptor pentru 60 de minute. După acest timp, îndepărtăm folia de aluminiu și mai lăsăm friptura la cuptor până se rumenește frumos. Încercați carnea cu furculița să vă asigurați că e bine pătrunsă. In funcție de cât de "tânăr" era mielul, e posibil să aibă nevoie de ceva mai mult timp de stat la cuptor.
  • Serviți friptura cu garnitura preferata (noi am avut piure de cartofi) și cu legumele și roșiile cherry gătite în tavă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!