Go Back
+ servings
Supă cremă de ardei gras cu chimen negru şi pătrunjel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Supă cremă de ardei gras cu chimen negru şi pătrunjel

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 4 -6

Ingrediente

  • 3 buc. ardei gras de preferat roșii pentru o culoare frumoasă
  • 1 ceapă uscată
  • 1 morcov
  • 2 felii de țelină
  • ½ rădăcină de pătrunjel
  • ½ dovlecel
  • 2 cartofi mici
  • 2 lingurițe de chimen negru
  • 20 ml de ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Legumele (mai puțin dovlecelul care fierbe cel mai repede) se spală, se curăță de coajă și se taie bucăți mari, sau chiar le puteți lăsa întregi.
  • Se pun la fiert în aproximativ 1 litru de apă în care am pus un praf de sare. După vreo 15 minute, punem și dovlecelul tăiat bucăți.
  • Când toate legumele sunt fierte, scurgem supa într-un vas separat, iar legumele le pasăm cu blenderul vertical până le transformăm într-o pastă fină.
  • Începem să turnăm supa puțin câte puțin, amestecând continuu până când aducem supa-cremă la consistența pe care ne-o dorim. Unii preferă supa mai consistentă, altora dimpotrivă, le place să fie mai lichidă.
  • Înainte de servire presăraţi în fiecare farfurie câteva seminţe de chimen negru si pătrunjel proaspăt tocat.

Notă

Supa cremă de ardei copţi merge de minune cu câteva crutoane făcute din cuburi de pâine stropite cu ulei de măsline şi băgate 10-15 minute la cuptor să se rumenească şi să devină crocante.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!