3buc. ardei grasde preferat roșii pentru o culoare frumoasă
1ceapă uscată
1morcov
2felii de țelină
½rădăcină de pătrunjel
½dovlecel
2cartofi mici
2lingurițe de chimen negru
20mlde ulei de măsline
sare și piper după gust
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Legumele (mai puțin dovlecelul care fierbe cel mai repede) se spală, se curăță de coajă și se taie bucăți mari, sau chiar le puteți lăsa întregi.
Se pun la fiert în aproximativ 1 litru de apă în care am pus un praf de sare. După vreo 15 minute, punem și dovlecelul tăiat bucăți.
Când toate legumele sunt fierte, scurgem supa într-un vas separat, iar legumele le pasăm cu blenderul vertical până le transformăm într-o pastă fină.
Începem să turnăm supa puțin câte puțin, amestecând continuu până când aducem supa-cremă la consistența pe care ne-o dorim. Unii preferă supa mai consistentă, altora dimpotrivă, le place să fie mai lichidă.
Înainte de servire presăraţi în fiecare farfurie câteva seminţe de chimen negru si pătrunjel proaspăt tocat.
Notă
Supa cremă de ardei copţi merge de minune cu câteva crutoane făcute din cuburi de pâine stropite cu ulei de măsline şi băgate 10-15 minute la cuptor să se rumenească şi să devină crocante.