Supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan
Rețeta de supă cremă de broccoli simplă și ușor de făcut. Rondelele de parmezan sunt delicioase și completează minunat supa.
Preparare10 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 236kcal
supa de broccoli
- aprox. 300 g broccoli proaspăt sau congelat
- 1 cartof mijlociu
- 1 ceapă albă
- 1 felie de ţelină
- 2-3 cm de rădăcină de pătrunjel
- ½ de ardei gras
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare şi piper - după gust
rondele de parmezan
- 50 g parmezan
- 1-2 linguriţe de seminţe de chimen
supa de broccoli
Se curăţă legumele, se spală şi se taie cuburi. Broccoli se desface şi se taie bucheţele.
Se pun toate legumele la fiert, mai puţin broccoli, în aproximativ1 litru de apă cu un praf de sare.
Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă bucheţelele de broccoli şi se mai lasă supa să fiarbă cam 8-10 minute.
Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă uleiul de măsline, apoi se pasează supa cu un blender de mână.
rondele de parmezan
Într-o tigaie antiaderentă încinsă în prealabil, se pun grămăjoare de parmezan ras presărate cu seminţe de chimen.
Se lasă parmezanul să se topească la foc nu prea iute ca să nu se ardă.
Se vor forma rondele care se întorc foarte uşor folosind o paletă lată (ca la clătite).
Se lasă rondelele să se rumenească puţin şi pe partea cealaltă, apoi se scot pe o farfurie şi se lasă la răcit.
Se serveşte supa de broccoli caldă, împreună cu rondelele de parmezan.
Calorii: 236kcal | Carbohidrați: 25g | Proteine: 15g | Grăsimi: 10g | Colesterol: 17mg | Fibre: 7g | Zahăr: 5g