Go Back
+ servings
Cupe de ciocolată cu cremă de cocos şi fructe uscate
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Cupe de ciocolată cu cremă de cocos şi fructe uscate

Preparare15 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Desert
Porții: 6

Ingrediente

pentru 6 cupe

  • 2 conserve de lapte de cocos reci
  • 120 g ciocolată neagră am folosit Nestle
  • îndulcitor după gust sirop de artar, miere de albine, ştevia, xilitol, zahăr pudră, etc
  • cătină uscată /dude albe /agrişe alte fructe uscate
  • frunzuliţe de mentă pentru decor

Mod de preparare

cupe de ciocolată

  • Puneţi ciocolata mărunţită într-un vas şi o topiţi fie la bain marie, fie la cuptorul cu microunde lăsând-o de 3 ori câte un minut.
  • Cu o pensulă îmbrăcaţi în ciocolată fundul şi pereţii a 6 forme de silicon pentru brioşe. Este de preferat fie să aplicaţi două straturi de ciocolată, fie un singur strat, mai gros. Dacă stratul de ciocolată este prea subţire se va crăpa uşor când scoateţi cupele din forme.
  • Daţi formele la frigider pentru 15 minute să se întărească ciocolata. În acest timp vă puteţi ocupa de crema de cocos.

umplutura

  • Puneţi fructele uscate la înmuiat în puţină apă călduţă pentru 10-15 minute, apoi le lăsaţi la scurs într-o strecurătoare.
  • Conservele de cocos trebuie să fie reci, să fi fost ţinute la frigider cel puţin 4 ore înainte de folosire.
  • Scurgeţi partea lichidă a conservelor de cocos şi alegeţi doar partea solidă pe care o transferaţi într-un bol.
  • Adăugaţi după gust sirop de arţar, miere de albine, zahăr pudră sau orice alt îndulcitor doriţi şi mixaţi 1-2 minute până obţineţi o cremă omogenă şi mătăsoasă.
  • Adăugaţi fructele uscate hidratate şi scurse bine de apă şi amestecaţi să se distribuie uniform în crema de cocos.

asamblarea

  • Scoateţi cu grijă cupele de ciocolată din formele de silicon.
  • Umpleţi cupele cu cremă de cocos.
  • Presăraţi deasupra câteva fructe uscate şi decoraţi cu frunze de mentă proaspătă.
  • Se păstrează foarte bine la frigider chiar şi 1-2 zile, doar că agrişele vor colora uşor în roz crema de cocos.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!