Puneţi ciocolata mărunţită într-un vas şi o topiţi fie la bain marie, fie la cuptorul cu microunde lăsând-o de 3 ori câte un minut.
Cu o pensulă îmbrăcaţi în ciocolată fundul şi pereţii a 6 forme de silicon pentru brioşe. Este de preferat fie să aplicaţi două straturi de ciocolată, fie un singur strat, mai gros. Dacă stratul de ciocolată este prea subţire se va crăpa uşor când scoateţi cupele din forme.
Daţi formele la frigider pentru 15 minute să se întărească ciocolata. În acest timp vă puteţi ocupa de crema de cocos.
umplutura
Puneţi fructele uscate la înmuiat în puţină apă călduţă pentru 10-15 minute, apoi le lăsaţi la scurs într-o strecurătoare.
Conservele de cocos trebuie să fie reci, să fi fost ţinute la frigider cel puţin 4 ore înainte de folosire.
Scurgeţi partea lichidă a conservelor de cocos şi alegeţi doar partea solidă pe care o transferaţi într-un bol.
Adăugaţi după gust sirop de arţar, miere de albine, zahăr pudră sau orice alt îndulcitor doriţi şi mixaţi 1-2 minute până obţineţi o cremă omogenă şi mătăsoasă.
Adăugaţi fructele uscate hidratate şi scurse bine de apă şi amestecaţi să se distribuie uniform în crema de cocos.
asamblarea
Scoateţi cu grijă cupele de ciocolată din formele de silicon.
Umpleţi cupele cu cremă de cocos.
Presăraţi deasupra câteva fructe uscate şi decoraţi cu frunze de mentă proaspătă.
Se păstrează foarte bine la frigider chiar şi 1-2 zile, doar că agrişele vor colora uşor în roz crema de cocos.