Go Back
+ servings
Cornuleţe fragede şi vanilate cu rahat
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Cornuleţe fragede şi vanilate cu rahat

Cornulețe cu untură și smântână, fragede și vanilate, ca în copilarie! Se pot umple cu rahat, gem sau miez de nucă.
Preparare1 hour 10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total1 hour 25 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 3 tăvi
Calories: 2068kcal

Ingrediente

  • 250 g untură
  • 300 g smântână 30% grăsime
  • 10 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
  • 2 gălbenuşuri
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 20 g zahăr vanilat 2 pliculețe
  • 450 g făină tip 000
  • 6 g sare
  • 250 g rahat
  • 100 g zahăr pudrat

Mod de preparare

  • Cerneți făina într-un bol încăpător. Peste făină se puneți drojdia uscată, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie. Daca folosiți drojdie proaspătă, o frecați cu zahărul vanilat până se lichefiază.
  • Amestecați puțin ingredientele uscate de mai sus ca să se combine, abia apoi puneți sarea și amestecați din nou.
  • Într-un alt vas amestecați untura, smântâna și cele două gălbenuşuri până obțineți o cremă omogenă. Puneți această cremă peste ingredientele uscate de mai sus.
  • Frământați rapid, doar până când obțineți un aluat omogen, nu mai mult.
  • Acoperiți castronul cu folie alimentară şi lăsați aluatul să crească 1 oră într-un loc călduţ, ferit de curent.
  • Rupeți bucăţi din aluat şi le întindeți cu sucitorul în foi rotunde de 2-3 mm grosime. Ca să aveți cornulețe egale, decupați foaia de aluat ajutându-vă de o farfurie cu diametrul de 20 cm.
  • Tăiați apoi discul obținut în 8 triunghiuri. Puneți bucățele de rahat pe capetele triunghiurilor și rulați de la bază către vârf.
  • Pe măsură ce le formați, așezați cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Coaceți cornulețele la 180 de grade, timp de 15 minute. Cuptorul să fie preîncins!
  • Imediat după ce scoateți cornulețele din cuptor, le treceți prin zahar pudră.
  • Cornulețele se păstrează în cutii de carton cu capac şi sunt la fel de bune chiar şi după 2 săptămâni.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 2068kcal | Carbohidrați: 211g | Proteine: 24g | Grăsimi: 126g | Colesterol: 322mg | Fibre: 5g | Zahăr: 84g | Vitamina A: 1646IU | Calciu: 123mg