Cerneți făina într-un bol încăpător. Peste făină se puneți drojdia uscată, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie. Daca folosiți drojdie proaspătă, o frecați cu zahărul vanilat până se lichefiază.
Amestecați puțin ingredientele uscate de mai sus ca să se combine, abia apoi puneți sarea și amestecați din nou.
Într-un alt vas amestecați untura, smântâna și cele două gălbenuşuri până obțineți o cremă omogenă. Puneți această cremă peste ingredientele uscate de mai sus.
Frământați rapid, doar până când obțineți un aluat omogen, nu mai mult.
Acoperiți castronul cu folie alimentară şi lăsați aluatul să crească 1 oră într-un loc călduţ, ferit de curent.
Rupeți bucăţi din aluat şi le întindeți cu sucitorul în foi rotunde de 2-3 mm grosime. Ca să aveți cornulețe egale, decupați foaia de aluat ajutându-vă de o farfurie cu diametrul de 20 cm.
Tăiați apoi discul obținut în 8 triunghiuri. Puneți bucățele de rahat pe capetele triunghiurilor și rulați de la bază către vârf.
Pe măsură ce le formați, așezați cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți cornulețele la 180 de grade, timp de 15 minute. Cuptorul să fie preîncins!
Imediat după ce scoateți cornulețele din cuptor, le treceți prin zahar pudră.
Cornulețele se păstrează în cutii de carton cu capac şi sunt la fel de bune chiar şi după 2 săptămâni.