Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Batoane cu ciocolată şi unt de arahide

Preparare15 mins
Timp total15 mins
Categorie: Desert
Porții: 10
Autor: Iuliana @ Bucate Aromate

Ingrediente

  • 100 g biscuiţi graham
  • 80 g ciocolată organică cu cacao şi lichior
  • 5 linguri de unt/ulei de cocos
  • 5 linguri de zahăr de cocos
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 5 linguri de unt de arahide
  • 100 g nuci prăjite migdale, fistic, nuci caju, nuci româneşti, etc.
  • 50 g merişoare confiate
  • opţional-1 lingură picături de ciocolată neagră

Mod de preparare

  • Măcinaţi fin biscuiţii graham. Eu am folosit un chopper electric.
  • Puneţi la topit la bain marie ciocolata, untul de cocos şi zahărul de cocos.
  • După ce s-a topit ciocolata, lăsaţi-o câteva minute să se răcorească, apoi adăugaţi extractul de vanilie. Vezi aici cum se face extractul de vanilie acasă.
  • Amestecaţi ciocolata topită cu untul de arahide şi pesmetul de biscuiţi.
  • Turnaţi amestecul în formă şi presăraţi cu nuci mărunţite, merişoare confiate şi picături de ciocolată.
  • Daţi forma la frigider pentru cel puţin 4 ore, sau 1 oră la congelator.
  • Porţionaţi şi ambalaţi batoanele în hârtie pergament ca să poată fi consumate fără să vă murdăriţi pe mâini.
  • Păstraţi batoanele la frigider.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!