arome: scorţişoarănucşoară, coajă rasă de portocală, cuişoare, etc
opţional - puţin coniac
Mod de preparare
Curăţaţi merele de coajă, îndepărtaţi cotorul şi tăiaţi-le cubuleţe mici pe care le căliţi câteva minute în untul de cocos ca să capete gust de măr copt.
Turnaţi în tigaie sucul de portocală şi lăsaţi merele să se înăbuşească câteva minute la foc mic şi să se înmoaie. Sucul nu trebuie să se evapore de tot, pentru că el va hidrata fructele uscate. Dacă se întâmplă să scadă prea mult, fie mai adăugaţi suc de portocale, fie puţină apă.
Puneţi fructele uscate peste merele înăbuşite şi amestecaţi. Stingeţi focul şi lăsaţi vasul acoperit cu un capac pentru ca fructele să se hidrateze. Amestecaţi din când în când, dar puneţi capacul la loc. Este gata când fructele s-au umflat, sunt umede şi delicioase.
Puneţi condimentele, seminţele, migdalele, coniacul şi omogenizaţi.
Salata poate fi servită imediat, sau se poate păstra la loc răcoros într-un borcan cu capac.
Notă
Puneţi foarte puţin unt de cocos, doar cât să nu se lipească merele de tigaie. Dacă puneţi prea mult şi păstraţi salata la rece, acesta se va solidifica!