Go Back
+ servings
Salată de fructe uscate (Christmas mince)
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată de fructe uscate (Christmas mince)

Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 2

Ingrediente

  • 2 mere verzi am folosit eu
  • sucul proaspăt stors de la o portocală
  • 1 lingură de unt de cocos poate fi şi unt normal
  • aprox. 300 g mix de fructe uscate: stafide agrise, goji, papaya confiata, aloe confiata, caise, etc.
  • 2-3 linguri de seminţe: dovleac floarea soarelui, cânepă, susan, chia, in, etc.
  • 2 linguri de migdale tocate mărunt sau fulgi de migdale
  • arome: scorţişoară nucşoară, coajă rasă de portocală, cuişoare, etc
  • opţional - puţin coniac

Mod de preparare

  • Curăţaţi merele de coajă, îndepărtaţi cotorul şi tăiaţi-le cubuleţe mici pe care le căliţi câteva minute în untul de cocos ca să capete gust de măr copt.
  • Turnaţi în tigaie sucul de portocală şi lăsaţi merele să se înăbuşească câteva minute la foc mic şi să se înmoaie. Sucul nu trebuie să se evapore de tot, pentru că el va hidrata fructele uscate. Dacă se întâmplă să scadă prea mult, fie mai adăugaţi suc de portocale, fie puţină apă.
  • Puneţi fructele uscate peste merele înăbuşite şi amestecaţi. Stingeţi focul şi lăsaţi vasul acoperit cu un capac pentru ca fructele să se hidrateze. Amestecaţi din când în când, dar puneţi capacul la loc. Este gata când fructele s-au umflat, sunt umede şi delicioase.
  • Puneţi condimentele, seminţele, migdalele, coniacul şi omogenizaţi.
  • Salata poate fi servită imediat, sau se poate păstra la loc răcoros într-un borcan cu capac.

Notă

Puneţi foarte puţin unt de cocos, doar cât să nu se lipească merele de tigaie. Dacă puneţi prea mult şi păstraţi salata la rece, acesta se va solidifica!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!