Go Back
+ servings
Şodou - leacul bunicii pentru durerile în gât
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 29 votes

Şodou - leacul bunicii pentru durerile în gât

Preparare5 minutes
Gătire5 minutes
Timp total10 minutes
Categorie: Bauturi
Porții: 1

Ingrediente

  • 1 gălbenuş de ou crud din sursă sigură, preferabil ou de ţară
  • 200 ml de lapte cald
  • 2 linguri de miere
  • câteva seminţe de vanilie - opţional

Mod de preparare

  • Puneţi gălbenuşul într-o cană şi îl bateţi cu o furculiţă să se desfacă şi să facă puţină spumă.
  • Adăugati mierea (şi vanilia - opţional) şi omogenizaţi.
  • Încălziţi laptele, dar nu trebuie să ajungă la temperatura de fierbere, ci doar să fie cald bine.
  • Turnaţi laptele peste gălbenuşul frecat cu miere amestecând continuu.
  • Se bea imediat, încet, cu înghiţituri mici.

Notă

Atenţie!! Dacă şodoul s-a răcit, sau nu s-a consumat în 15 minute, nu mai este bun şi trebuie aruncat!!!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!