Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
29
votes
Şodou - leacul bunicii pentru durerile în gât
Preparare
5
minutes
mins
Gătire
5
minutes
mins
Timp total
10
minutes
mins
Categorie:
Bauturi
Porții:
1
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
1
gălbenuş de ou crud
din sursă sigură, preferabil ou de ţară
200
ml
de lapte cald
2
linguri de miere
câteva seminţe de vanilie - opţional
Mod de preparare
Puneţi gălbenuşul într-o cană şi îl bateţi cu o furculiţă să se desfacă şi să facă puţină spumă.
Adăugati mierea (şi vanilia - opţional) şi omogenizaţi.
Încălziţi laptele, dar nu trebuie să ajungă la temperatura de fierbere, ci doar să fie cald bine.
Turnaţi laptele peste gălbenuşul frecat cu miere amestecând continuu.
Se bea imediat, încet, cu înghiţituri mici.
Notă
Atenţie!! Dacă şodoul s-a răcit, sau nu s-a consumat în 15 minute, nu mai este bun şi trebuie aruncat!!!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!