Go Back
Bezele simple cu vanilie - reţeta de bază
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Bezele simple cu vanilie

Categorie: Deserturi

Ingrediente

Mod de preparare

  • Încălzim cuptorul la 100 de grade şi pregătim o tavă în care aşezăm hârtie de copt.
  • Batem albuşurile cu un praf de sare până devin o spumă tare şi fermă care îşi păstrează perfect forma, nu cade de pe teluri şi nu cade nici din castron dacă îl întoarcem invers.
  • Adăugăm treptat zahărul şi mixăm până îl încorporăm pe tot, iar albuşurile devin lucioase. Adăugăm pudra de vanilie şi oţetul şi amestecăm cu o spatulă foarte încet, doar cât să le încorporăm.
  • Punem albuşurile într-un poş cu dui stelat şi formăm bezelele în tavă, peste hârtia de copt. Dacă nu aveţi poş şi dui, puneti grămăjoare de albuş folosind o linguriţă.
  • Coacem bezelele timp de 1.5 - 2 ore la 100 de grade, păstrând tot timpul uşa cuptorului întredeschisă. Sunt gata când sunt perfect uscate şi devin uşoare ca un fulg.
  • Lăsăm bezelele să se răcească în cuptor, apoi le desprindem cu grijă de pe hârtia de copt.
  • Păstraţi bezelele într-un loc uscat, pentru că atrag uşor umezeala.

Notă

Albuşurile pe care le folositi e bine să fie cât mai aproape de temperatura camerei, nu direct de la frigider şi de preferat nu de la cele mai proaspete ouă. Albuşurile un pic mai vechi se bat mai bine, înglobează mai mult aer.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!