Crestaţi carnea din loc în loc şi introduceţi în tăieturi şi sub piele feliuţe de usturoi.
Condimentaţi carnea pe toate părţile cu sare, piper, boia de ardei şi cimbru uscat şi aşezaţi-o într-o tavă adâncă unsă cu puţin ulei. Presăraţi seminţele de chimen.
Aşezaţi legumele în jurul cărnii, apoi crenguţele de rozmarin.
Amestecaţi vinul cu uleiul şi cu 50 ml de apă şi turnaţi amestecul în tavă, peste carne.
Acoperiţi tava cu un capac sau cu folie de aluminiu şi daţi-o la cuptorul încins la 190 de grade pentru 50-60 de minute.
Îndepărtaţi capacul şi stropiţi carnea şi legumele cu sosul care s-a format în tavă. Dacă e cazul, mai completaţi cu puţin vin.
Daţi din nou tava la cuptor pentru vreo 10-15 minute sau până se rumeneşte frumos.
Testaţi cu o furculiţă să vă asiguraţi că e fragedă şi bine făcută. În funcţie de calitatea cărnii, e posibil ca timpul necesar gătirii să fie puţin mai lung. În acest caz completați cu lichid și deschideți cuptorul din când în când pentru a stropi friptura cu sosul din tavă.
Se serveşte imediat după ce o scoateţi din cuptor, de preferat însoţită de o salată verde.