Go Back
+ servings
Pulpă de miel la tavă
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Pulpă de miel la tavă cu vin alb şi rozmarin

Preparare10 minutes
Gătire1 hour 10 minutes
Timp total1 hour 20 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • o pulpă de miel de aprox. 1.5 kg
  • 1 kg de cartofi
  • 4-5 morcovi sau câte unul pentru fiecare porţie
  • aprox. 150 ml de vin alb
  • 50 ml de ulei
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă de boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • câteva seminţe de chimen
  • sare şi piper după gust
  • câteva crenguţe de rozmarin

Mod de preparare

  • Crestaţi carnea din loc în loc şi introduceţi în tăieturi şi sub piele feliuţe de usturoi.
  • Condimentaţi carnea pe toate părţile cu sare, piper, boia de ardei şi cimbru uscat şi aşezaţi-o într-o tavă adâncă unsă cu puţin ulei. Presăraţi seminţele de chimen.
  • Aşezaţi legumele în jurul cărnii, apoi crenguţele de rozmarin.
  • Amestecaţi vinul cu uleiul şi cu 50 ml de apă şi turnaţi amestecul în tavă, peste carne.
  • Acoperiţi tava cu un capac sau cu folie de aluminiu şi daţi-o la cuptorul încins la 190 de grade pentru 50-60 de minute.
  • Îndepărtaţi capacul şi stropiţi carnea şi legumele cu sosul care s-a format în tavă. Dacă e cazul, mai completaţi cu puţin vin.
  • Daţi din nou tava la cuptor pentru vreo 10-15 minute sau până se rumeneşte frumos.
  • Testaţi cu o furculiţă să vă asiguraţi că e fragedă şi bine făcută. În funcţie de calitatea cărnii, e posibil ca timpul necesar gătirii să fie puţin mai lung. În acest caz completați cu lichid și deschideți cuptorul din când în când pentru a stropi friptura cu sosul din tavă.
  • Se serveşte imediat după ce o scoateţi din cuptor, de preferat însoţită de o salată verde.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!