Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Supă din oase de vită cu tăieţei

Categorie: Supe si ciorbe

Ingrediente

pentru zeama de oase

  • aprox. 2 kg oase de vită cu măduvă şi cartilaje
  • aprox. 4 litri de apă
  • 3 linguri de oţet
  • sare

pentru supa de vită cu tăieței (folosim jumătate din zeama de oase obţinută)

  • 400 ml de apă
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapă întreagă
  • ½ de ţelină medie
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • tăieţei
  • sare piper după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

zeama de oase

  • Oasele se spală sub jet de apă, apoi se pun la fiert în apă rece, în care am adăugat sare şi oţet.
  • Se lasă să fiarbă la foc mic, cu capacul puţin tras într-o parte, timp de cel puţin 4 ore, de preferat 5-6 ore sau chiar mai mult.
  • Se strecoară zeama de oase printr-un tifon pus în mai multe straturi, apoi se lasă la răcit.
  • Se va forma deasupra un strat de grăsime solidă. Dacă doriţi o supă mai slabă, o puteţi îndepărta.
  • Împărţiţi zeama de oase în două părţi, una pentru supă, iar cealaltă care va merge la congelator.

supă de vită cu tăieţei

  • Punem supa la fiert. Pentru că este foarte concentrată, mai adăugăm după gust, un pahar sau două de apă (eu am pus două, adică 400 ml)
  • Curăţăm, spălăm şi tăiem legumele şi le punem în supă. Ceapa o lăsăm întreagă.
  • Când legumele sunt fierte, potrivim gustul de sare şi adăugăm tăieţeii.
  • Lăsăm să mai dea 2-3 clocote, să se fiarbă şi tăieţeii, apoi stingem focul.
  • Se serveşte presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!