ciuperci cu maioneza si usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Ciuperci cu maioneză şi usturoi

Categorie: Aperitive
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 200 g ciuperci Champignon
  • 1 lingură de ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • sare şi piper după gust
  • 1 linguriţă de muştar - opţional
  • mărar sau pătrunjel proaspăt

pentru maioneză

  • 2 ouă fierte
  • 2 gălbenuşuri crude
  • ulei
  • zemă de lămâie -după gust
  • sare - după gust

Mod de preparare

  • Ciupercile se taie cubuleţe mici şi se pun la călit împreună cu 1 lingură de ulei şi un praf de sare.
  • Amestecaţi să nu se lipească. Când se vor încălzi, ciupercile vor lăsa puţină apă, aşa că de obicei nu e nevoie să adăugaţi suplimentar.
  • Căliţi ciupercile doar până se înmoaie puţin şi îşi dezvoltă aroma specifică, delicioasă, apoi le scurgeţi dacă este cazul şi le lăsaţi să se răcească foarte bine.
  • Faceţi o maioneză din 2 gălbenuşuri fierte şi 2 gălbenuşuri crude, cu puţină zeamă de lămâie. Albuşul de la cele 2 ouă fierte, nu îl aruncaţi! Tăiaţi-l cubuleţe şi amestecaţi-l cu ciupercile.
  • Puneţi ciupercile călite şi răcite peste maioneză, adăugaţi usturoiul zdrobit foarte bine, sare şi piper după gust.
  • Dacă vă place, tot acum puteţi adăuga şi o linguriţă de muştar.
  • Lăsaţi amestecul deoparte măcar 15 minute să se întrepătrundă aromele, apoi presăraţi cu mărar sau pătrunjel proaspăt tocat şi serviţi cu pâine neagră prăjită sau pe felii de ardei gras.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!