Go Back
+ servings
cu mămăliguţă
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Tocăniţă de ciuperci

Preparare5 minutes
Gătire25 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 400 g de ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 2-3 roşii proaspete sau o conservă
  • 50 ml de ulei
  • sare piper
  • pătrunjel sau mărar proaspăt

Mod de preparare

  • Ceapa și ardeiul gras tocate cubulețe se călesc câteva minute în uleiul încins până când ceapa devine sticloasă.
  • Adăugăm în tigaie și ciupercile tăiate cuburi și amestecăm de câteva ori să nu se prindă de tigaie.
  • Punem roșiile tocate mărunt, sau date prin chopper (sau conserva), potrivim gustul de sare și piper și lăsăm tocănita să fiarbă la foc domol încă vreo 15 minute, timp în care noi ne ocupam de mămăliguță.
  • Servim tocănița presărată cu pătrunjel sau mărar proaspăt.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!