Go Back
Ceai de ghimbir
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Ceai de ghimbir

Preparare5 minutes
Gătire10 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Bauturi

Ingrediente

  • rădăcină de ghimbir
  • lămâie - opţional
  • miere de albine - opţional
  • frunze de mentă - opţional
  • apă

Mod de preparare

  • Taiaţi 1-2 cm de radăcina de ghimbir, în funcţie de cât sunteţi de obişnuiţi cu gustul lui şi cât de mult vă place.
  • Curăţaţi ghimbirul de coajă şi tăiati-l în bucăţele mici pe care le puneţi într-o cană de 200 ml.
  • Adăugaţi după gust: lămâie, miere de albine, mentă.
  • Turnaţi apa fierbinte, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi ceaiul la infuzat cel puţin 10 minute, apoi serviţi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!