Go Back
+ servings
ciorba taraneasca cu pipote
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Ciorbă ţărănească cu pipote

Preparare10 minutes
Gătire55 minutes
Timp total1 hour 5 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 4 -6

Ingrediente

  • 400 g pipote de pui
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • ½ rădăcină de pătrunjel
  • 1 feliuţă de telină
  • 150 ml de roşii tocate
  • 2 linguri de paste cât mai mărunte sau orez eu am avut paste alfabet
  • 100 ml de borş - opţional
  • sare - după gust
  • leuştean sau pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Curăţaţi foarte bine pipotele sub jet de apă. Se întâmplă să mai rămână pe acolo tot felul de pieliţe, nisip, etc.
  • Puneţi pipotele la fiert în aprox 2, 5 litri de apă cu o linguriţă rasă de sare. Îndepărtaţi spuma care se formează la fiert.
  • După ce supa ajunge la temperatura de fierbere daţi oala la cel mai mic foc pe care îl aveţi. Ca să avem o ciorbă plăcută la culoare, trebuie să fiarbă încet, la foc molcom.
  • Când pipotele sunt aproape fierte, adică furculiţa intră uşor în ele, se adaugă legumele tăiate cuburi sau date pe răzătoarea cu găuri mari, cum vă e mai uşor.
  • Când şi legumele sunt aproape fierte, puneţi pastele sau orezul, potriviţi gustul de sare, apoi adăugaţi roşiile.
  • Separat, într-un ibric fierbeţi borşul şi la final îl adăugaţi şi pe el în ciorbă. Lăsaţi să mai dea un claocot, două şi stingeţi focul.
  • Presăraţi cu leuştean (de preferat) sau pătrunjel verde tocat mărunt.
  • Dacă vă place, adăugaţi puţină smântână atunci când o serviţi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!