Go Back
Murături asortate pentru iarnă
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Murături asortate pentru iarnă

Categorie: Cum se face?

Ingrediente

  • gogonele
  • pepeni
  • conopida
  • morcov
  • ţelină
  • rădăcină de pătrunjel
  • sfeclă roşie
  • ardei kapia
  • usturoi
  • rădăcină de hrean
  • tije de mărar
  • crenguţe de cimbru
  • frunze de ţelină
  • crenguţe de vişin
  • sare neiodată - 1 lingură cu vârf la 1 litru de apă

Mod de preparare

  • Pe fundul borcanului se așează tijele de mărar uscat, frunze de ţelină sau crenguţe de vişin.
  • Se spală legumele şi se aşează cât mai eficient în borcan.
  • Printre legume se pun căţei de usturoi, bucăţele de hrean, sfeclă roşie.
  • Deasupra se aşează în cruce 2 crenguţe mai viguroase de vişin care să nu permită murăturilor să se ridice la suprafaţă.
  • Se pregăteşte saramura punând apa la fiert şi o lingură cu vârf de sare neiodată pentru fiecare litru de apă. Nu e nevoie să clocotească apa, ci doar să se dizolve integral sarea.
  • Se toarnă saramura călduţă peste legume. Se pune capacul, sau se acoperă cu un celofan udat în 2 straturi şi legat cu sfoară.
  • Se depozitează borcanul într-un loc răcoros.
  • Funcţie de temperatură, murăturile pot fi gata cam în 2-3 săptămâni.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!