Go Back
+ servings
Hrean in otet
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Hrean în oţet la borcan

Preparare10 minutes
Timp total10 minutes
Categorie: Cum se face?
Porții: 1 borcan de 200 g

Ingrediente

  • 2 rădăcini de hrean (aprox. 100 g hrean ras)
  • 50 ml de apă
  • 25 ml de oţet de 9 grade
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de zahăr - opţional

Mod de preparare

  • Se curţă hreanul de coajă folosind un cuţit sau instrumentul de curăţat cartofi.
  • Se spală, apoi se dă pe răzătoarea cu găuri mici.
  • Se amestecă oţetul cu apa şi se adaugă sarea şi zahărul. Amestecaţi până când acestea sunt complet dizolvate.
  • Se toarnă lichidul peste hreanul ras, puţin câte puţin. Amestecaţi. Hreanul trebuie doar să fie umed în mod uniform, ca o cremă, nu să plutească în oţet.
  • Aşezaţi hreanul în borcan compactând-l uşor ca să nu rămână goluri de aer.
  • Păstrați borcanul la frigider până la folosire.
  • Odată borcanul desfăcut, e de preferat să îl consumaţi în maxim o săptămână pentru că îşi pierde din gust şi proprietăţi. De aceea este de preferat să faceţi cantităţi mici de hrean ras la borcan.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!