pepeni murati
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Pepeni muraţi

Categorie: Cum se face?
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • pepeni
  • morcov
  • ţelină
  • rădăcină de pătrunjel
  • usturoi
  • 2-3 crenguţe de vişin
  • sare grunjoasă neiodată 1 lingură cu vârf de sare la 1 litru de apă
  • conopidă - opţional

Mod de preparare

  • Curăţaţi usturoiul, spălaţi legumele şi crenguţele de vişin.
  • Rădăcinoasele se curăţă de coajă şi eventual se taie bucăţi potrivite ca să se aşeze cât mai bine în borcan.
  • Înţepaţi pepenii de 2-3 ori cu o andrea pentru ca saramura să poată penetra coaja groasă şi lucioasă.
  • Aşezaţi o crenguţă de vişin pe fundul borcanului, apoi legumele încercând să ocupaţi cât mai bine spaţiul din borcan.
  • Saramura se prepară punând o lingură cu vârf de sare neiodată la un litru de apă. Încălziţi puţin apa pentru ca sarea să se dizolve integral.
  • Lăsaţi saramura să se răcorească, apoi turnaţi-o peste legume.
  • Aşezaţi 2 crenguţe de vişin în cruce ca să ţină legumele scufundate în saramură.
  • Puneţi capacul borcanului sau sigilaţi-l cu un celofan în două straturi legat cu sfoară.
  • Depozitaţi borcanul într-o cămară răcoroasă.
  • Pepenii vor fi muraţi în aproximativ 14 zile, depinde de temperatura din cămară.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!