Go Back
+ servings
conopida murata
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 10 votes

Conopida murată pentru iarnă

Preparare20 minutes
murat30 days
Timp total30 days 20 minutes
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2 borcane de 1.7 litri
Calories: 396kcal

Ingrediente

  • 2.8 kg conopidă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcina de hrean
  • 100 g sfeclă roşie
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 lingură boabe de piper
  • 2 litri apă
  • 40 g sare grunjoasă neiodată (2 linguri)
  • mărar sau cimbru uscat

opțional, dacă locuiți la bloc

  • 2 linguri oțet de 9 grade

Mod de preparare

  • Conopida trecuta pe sub un jet de apa se rupe în buchețele potrivit de mari cât să poată fi așezate în borcan.
  • Din loc în loc se pun rondele de morcov, fâșii subțiri de hrean, cimbru uscat, boabe de piper și opțional bucățele de sfeclă roșie și câțiva caței de usturoi întregi.
  • Se pune apa la încălzit împreună cu sarea. Proporția trebuie să fie de 1 lingură de sare (20 g) la 1 litru de apă.
  • Lăsați apa să fiarbă timp de 5 minute, stingeți focul și lăsați-o să se răcorească timp de 10 minute.
  • Turnați apa în borcane astfel încât să acopere conopida.
  • Este opțional, dar dacă nu aveți un beci răcoros și întunecos, vă sfătuiesc să adăugați în fiecare borcan 1 lingură de oțet de 9 grade. Va ajuta saramura să se mențină sănătoasă și conopida să rămână crocantă.
  • Înfiletați capacele și verificați să nu curgă. Dacă nu aveți borcane cu capac, legați-le cu folie de celofan pusă în 2-3 straturi. Depozitați borcanele cu conopidă în beci sau cămară.
  • În funcție de temperatura din cămară, conopida se va mura cam în 30 de zile.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 396kcal | Carbohidrați: 80g | Proteine: 28g | Grăsimi: 4g | Fibre: 31g | Zahăr: 33g