Usturoi murat în oţet
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Usturoi murat în oţet cu mirodenii

Preparare15 mins
Gătire5 mins
Timp total20 mins
Categorie: Cum se face?
Porții: 2 borcane de 200 g
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 3-4 căpățâni de usturoi cam 200 g
  • 100 ml de oțet de 9 grade
  • 1 linguriță de sare grunjoasă neiodată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 200 ml de apă
  • la alegere: piper negru piper roșu, boabe de muștar sau coriandru
  • la alegere: rozmarin cimbru, oregano, busuioc

Mod de preparare

  • Se curăţă usturoiul şi se clătesc căţeii sub un jet de apă ca să fim siguri că nu a mai rămas nicio cojiţă.
  • Se aşează usturoiul in borcane, împreună cu mirodeniile preferate, iar borcanele se aşează pe un suport metalic.
  • Se pune la fiert apa cu oţetul, sarea şi zahărul. Când amestecul se apropie de temperatura de fierbere se toarnă în borcane, peste usturoi.
  • Se înfiletează bine capacele, se lasă borcanele să se răcească, apoi se depozitează în cămară pentru cel puţin 10 zile.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!