Go Back
+ servings
Plăcintă crocantă cu caise şi migdale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Plăcintă crocantă cu caise şi migdale

Preparare15 minutes
Gătire35 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 10

Ingrediente

  • 12 foi fine de plăcintă
  • aprox. 400 g caise fără sâmburi
  • 150-200 g zahăr brut muscovado sau zahăr tos
  • 2-3 linguri de pesmet fin
  • 50 g fulgi de migdale
  • 50 ml de ulei
  • 1-2 păstăi de cardamom - opţional
  • zahăr pudră pentru presărat deasupra - optional

Mod de preparare

  • Caisele desfăcute în jumătăţi sau tăiate felii daca sunt mai mari, se pun la fiert împreună cu zahărul şi un strop de ulei cât să nu se lipească de cratiţă.
  • Când zahărul s-a dizolvat şi caisele s-au înmuiat, se dă cratiţa deoparte şi se lasă să se răcorească puţin.
  • Se adaugă fulgii de migdale, seminţele de cardamom şi pesmetul care va absorbi sucul lăsat de caise. Se omogenizează compoziţia şi se împarte în 3 părţi egale.
  • Se iau câte 4 foi de plăcintă, se stropesc fiecare cu un fir de ulei şi se înfăşoară sub formă de rulouri umplute cu compoziţia de fructe pregătită mai sus. Vor rezulta 3 rulouri mari.
  • Se pun rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ulei, se presară cu zahăr şi fulgi de migdale şi se dau la cuptor la 180 de grade, pentru aprox. 35 de minute sau până când se rumenesc frumos.
  • Se lasă plăcinta să se răcească, apoi se porţionează.
  • După preferinţă, se poate servi pudrată cu zahăr vanilat.

Notă

Atât la cantitatea de zahăr, cât şi la cea de pesmet va trebui să vă orientaţi în funcţie de cât de dulci şi de zemoase sunt caisele voastre.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!