Go Back
+ servings
Omletă cu gălbiori uscaţi şi mărar
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Omletă cu gălbiori şi mărar

Preparare5 minutes
Gătire10 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 2 fire de ceapă verde am folosit doar partea albă
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • o mână de gălbiori aprox. 100 g
  • 2 linguri de lapte
  • 2 fire de mărar proaspăt
  • 1 roşie mijlocie
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

  • Gălbiorii spălaţi bine în mai multe ape, îi tăiem cubuleţe sau felii subţiri (ca să se prăjească mai repede) şi îi călim în uleiul de măsline împreună cu ceapa tocată mărunt.
  • Ouăle le batem bine împreună cu laptele, adăugăm sare, piper şi mărar tocat fin şi le turnăm în tigaie peste gălbiori.
  • Adăugăm deasupra felii de roşie şi lăsăm omleta să se coacă la foc mediu acoperită cu un capac. În acest fel nu va mai fi nevoie să o coacem pe ambele părţi.
  • Este gata când s-a închegat şi oul de la suprafaţă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!