Roşii uscate în cuptor
Iată cât de ușor poți face acasă roșii uscate în cuptor! Se conservă apoi în ulei de măsline și se folosesc la salate, sandvișuri, paste, pâine, etc.
Preparare10 minutes mins
Gătire4 hours hrs
Timp total4 hours hrs 10 minutes mins
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1 borcan 300 g
Calories: 2751kcal
- 500 g roşii cărnoase eu am folosit roşii cherry
- 1 linguriţă sare de mare (sare grunjoasă)
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă busuioc uscat
- aprox. 300 ml ulei de măsline extravirgin
- 2-3 frunze de busuioc proaspat
Tăiaţi roşiile cherry jumătăţi şi aşezaţi-le cu seminţele în sus în tava de la aragaz, peste o hârtie de copt. Dacă folosiți alt tip de roșii, tăiați-le felii subțiri. Dacă sunt prea zemoase, e de preferat să îndepărtați caseta cu semințe.
Presăraţi peste roșii: sare, busuioc uscat şi 1 lingură de ulei de măsline. Amestecați.
Așezați roșiile în tavă peste hârtie de copt. Ideal ar fi sa nu fie prea îngrămădite ca să poată circula aerul cald printre ele.
Daţi tava la cuptor, la foc mic (100 de grade) pentru 3-4 ore, până când vedeţi că roşiile s-au uscat şi încep să se rumenească pe partea care vine în contact cu tava.
Lăsaţi roşiile să se răcească, apoi aşezaţi-le într-un borcan potrivit ca mărime cu felii de usturoi și cu frunze de busuioc proaspăt printre ele.
Umpleţi borcanul cu ulei de măsline şi păstraţi-l la rece, în frigider sau într-un beci foarte răcoros maxim 3 luni.
Calorii: 2751kcal | Carbohidrați: 21g | Proteine: 5g | Grăsimi: 301g | Fibre: 6g | Zahăr: 13g