Puneţi pastele la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Spălaţi bine gălbiorii sub jet de apă şi curățați-i cu atenţie. Printre lamelele din dosul pălăriilor se întâmplă să mai rămână impurităţi. Pe cei mai mari îi puteţi tăia în 2-3 bucăţi. Lăsaţi gălbiorii să se scurgă de apă într-o strecurătoare.
Într-o tigaie încapătoare încingeţi uleiul de măsline şi căliţi usturoiul zdrobit.
Puneţi gălbiorii peste uleiul aromat şi lăsaţi-i să se călească cam 10 minute, până când încep să îşi lase apă şi să se înmoaie. Amestecaţi din când în când să se prăjească uniform.
Adăugaţi roşiile tocate cuburi, sare, piper şi busuioc uscat şi lăsaţi sosul ăsta să dea 2-3 clocote.
Între timp au fiert şi pastele, le scurgeţi de apă şi le adăugaţi în tigaie peste sosul de roşii cu gălbiori.
Stingeţi focul, amestecaţi şi lăsaţi 3-5 minute să intre aromele şi în pastele fierte.
Serviţi pastele calde, presărate cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu fulgi de drojdie inactivă.