Go Back
+ servings
Paste cu gălbiori și sos de roșii
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Paste cu gălbiori și sos de roșii

Preparare10 minutes
Gătire10 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 300 g paste
  • 300 g gălbiori proaspeţi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 roşii potrivite sau o conservă de roşii
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă de busuioc uscat
  • sare şi piper după gust
  • pătrunjel proaspăt - pentru presărat deasupra
  • 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactivă -opţional

Mod de preparare

  • Puneţi pastele la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
  • Spălaţi bine gălbiorii sub jet de apă şi curățați-i cu atenţie. Printre lamelele din dosul pălăriilor se întâmplă să mai rămână impurităţi. Pe cei mai mari îi puteţi tăia în 2-3 bucăţi. Lăsaţi gălbiorii să se scurgă de apă într-o strecurătoare.
  • Într-o tigaie încapătoare încingeţi uleiul de măsline şi căliţi usturoiul zdrobit.
  • Puneţi gălbiorii peste uleiul aromat şi lăsaţi-i să se călească cam 10 minute, până când încep să îşi lase apă şi să se înmoaie. Amestecaţi din când în când să se prăjească uniform.
  • Adăugaţi roşiile tocate cuburi, sare, piper şi busuioc uscat şi lăsaţi sosul ăsta să dea 2-3 clocote.
  • Între timp au fiert şi pastele, le scurgeţi de apă şi le adăugaţi în tigaie peste sosul de roşii cu gălbiori.
  • Stingeţi focul, amestecaţi şi lăsaţi 3-5 minute să intre aromele şi în pastele fierte.
  • Serviţi pastele calde, presărate cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu fulgi de drojdie inactivă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!