Începem prin a hidrata cuşcuş-ul, conform instrucţiunilor de pe pachet. Eu am turnat supă de legume fierbinte peste cuşcuş şi l-am lăsat acoperit timp de 5 minute. Dacă nu aveţi supă de legume, puteţi folosi apă fierbinte cu puţină sare.
Punem o lingură de ulei de măsline peste cuşcuşul hidratat şi amestecăm cu o furculiţă să separăm bobiţele. Lăsăm descoperit și îl răsfirăm să se răcorească cât mai repede.
Punem într-un bol încăpător: cuşcuş-ul şi năutul. Adaugăm roşiile şi ardeiul gras tăiate cuburi, iar ceapa roşie taiată rondele fine.
Asezonăm salata cu sare şi suc de lămâie proaspăt stors şi amestecăm. Dacă doriţi, mai puteţi adăuga încă puţin ulei de măsline. Eu nu am mai pus.
La final punem frunzuliţele de mentă proaspătă.