Go Back
+ servings
Salată de roşii cu năut şi cuşcuş
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

Preparare10 minutes
Gătire5 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • 4 roşii
  • ½ de ardei gras
  • 1 conservă de năut
  • ½ de pahar de cuşcuş
  • 1 ceapă roşie mică
  • ½ de pahar de supă de legume fierbinte sau apă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare suc de lămâie - după gust
  • o mână de mentă proaspătă

Mod de preparare

  • Începem prin a hidrata cuşcuş-ul, conform instrucţiunilor de pe pachet. Eu am turnat supă de legume fierbinte peste cuşcuş şi l-am lăsat acoperit timp de 5 minute. Dacă nu aveţi supă de legume, puteţi folosi apă fierbinte cu puţină sare.
  • Punem o lingură de ulei de măsline peste cuşcuşul hidratat şi amestecăm cu o furculiţă să separăm bobiţele. Lăsăm descoperit și îl răsfirăm să se răcorească cât mai repede.
  • Punem într-un bol încăpător: cuşcuş-ul şi năutul. Adaugăm roşiile şi ardeiul gras tăiate cuburi, iar ceapa roşie taiată rondele fine.
  • Asezonăm salata cu sare şi suc de lămâie proaspăt stors şi amestecăm. Dacă doriţi, mai puteţi adăuga încă puţin ulei de măsline. Eu nu am mai pus.
  • La final punem frunzuliţele de mentă proaspătă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!