tahini
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Tahini (pastă de susan) făcut în casă

Preparare5 mins
Gătire10 mins
Timp total15 mins
Categorie: Cum se face?
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

Mod de preparare

  • Căliţi maxim 5 minute seminţele de susan într-o tigaie antiaderentă. Atenţie, amestecaţi continuu să nu se ardă pentru că vor deveni foarte amare.
  • Lăsaţi seminţele să se răcească complet, apoi măcinaţi-le cu un chopper sau cu o râşniţă electrică.
  • Mutaţi pudra de susan obţinută în alt vas, adăugaţi uleiul şi un praf de sare şi mixaţi cu blenderul de mână până obţineţi o pastă fină şi omogenă.
  • Tahini se poate păstra la frigider, într-un borcan cu capac chiar şi 2 luni.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!