Go Back
+ servings
Cheesecake crocant cu zmeură
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Cheesecake crocant cu zmeură

Preparare15 minutes
Gătire35 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 15

Ingrediente

blatul - pentru o tava de 25x35 cm

  • 200 g unt rece cu 80% grăsime
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • ½ linguriță pasta de vanilie sau semințele unei păstăi
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 400 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

umplutura

  • 400 g urda
  • 200 g telemea de vaci să nu fie prea sărată
  • 2 ouă întregi
  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • ½ linguriță pasta de vanilie sau semințele unei păstăi
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 250 g zmeură

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava care va merge la cuptor.
  • Puneti într-un castron untul rece, tăiat cuburi si peste el adăugaţi gălbenuşurile, zahărul tos, vanilia şi coaja de lamaie.
  • Peste toate ingredientele de mai sus cerneţi făina cu un praf de sare şi praful de copt.
  • Frământaţi cu mâinile ca să omogenizaţi compoziţia, dar nu insistaţi prea mult. Aluatul trebuie să rămână nisipos şi fărâmiţat, să vă curgă printre degete.
  • Daţi castronul la frigider cât timp vă ocupaţi de cremă. Nu durează mult, dar e de preferat ca untul să nu se înmoaie.
  • Puneţi urda într-un castron, adăugaţi peste ea telemeaua rasă cât mai fin, cele 2 ouă bătute, vanilia şi coaja de lamaie. Amestecaţi să se omogenizeze. Puteţi folosi mixerul, cu atât mai bine, abia va deveni mai cremoasă umplutura de brânză.
  • Bateţi spumă cele 3 albuşuri, adăugaţi zahărul şi bateţi din nou ca la bezea până când spuma se întăreşte din nou.
  • Adăugaţi albuşurile bătute peste crema de brânză şi încorporaţi tot cu mişcări uşoare.
  • Scoateţi aluatul nisipos din frigider şi puneţi cam ⅔ din el în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Turnaţi crema de brânză peste aluat, nivelaţi, puneti zmeura, apoi distribuiţi uniform aluatul rămas peste stratul de cremă.
  • Coaceţi prăjitura timp de 35-40 de minute.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!