Zmeura împreună cu zahărul se pun la fiert, ca pentru gem. Se lasă să dea doar 2-3 clocote cât să se dizolve zahărul şi să se înmoaie zmeura. Se lasă sosul de zmeură la răcit, apoi se păstrează la frigider până când ne apucăm de îngheţată.
Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă şi aerată.
Mixăm puţin brânza mascarpone, apoi încorporăm frişca bătută şi cam ¾ din sosul de zmeură. Zmeura se va zdrobi şi compoziţia se va colora frumos în roz.
Punem amestecul în maşina de îngheţată şi o lăsăm să-şi facă programul.
Oprim maşina şi turnăm şi restul de sos de zmeură. Amestecăm de 2-3 ori cu o spatulă, nu e nevoie să omogenizăm. În felul ăsta vom găsi şi zmeură aproape întreagă în cupa de îngheţată.
Turnăm îngheţata în caserole pe care le păstrăm la congelator. Pentru a vă bucura de o îngheţată cremoasă, scoateţi caserola din congelator cu 10-15 minute înainte de servire.