Prăjitură răsturnată cu caise
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Prăjitură răsturnată cu caise

Preparare15 mins
Gătire30 mins
Timp total45 mins
Categorie: Deserturi
Porții: 8
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

pentru o formă de 20 cm

  • 8-10 caise depinde cât de mari sunt
  • 20 g de unt rece
  • 3 ouă
  • 75 g zahăr am folosit zahăr vanilat făcut în casă
  • 75 g făină
  • 1 praf de sare
  • zahăr vanilat pentru servit - opţional

Mod de preparare

  • Ungem cu unt sau tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 20 cm şi aprindem cuptorul la 180 de grade.
  • Spălăm, curăţăm caisele de sâmburi şi le aşezăm în forma unsă cu unt.
  • Separăm ouăle şi procedăm ca la reţeta clasică de blat din pandişpan pe care deja am scris-o detaliat pe blog.
  • Batem albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri.
  • Adăugăm zahărul şi mixăm până când albuşurile se întăresc din nou.
  • Adăugăm gălbenuşurile în spuma de albuşuri şi mixăm scurt doar cât să omogenizăm compoziţia.
  • Încorporăm făina în compoziţia de mai sus, amestecând uşor de jos în sus cu o spatulă.
  • Turnăm aluatul peste caisele din tavă şi dăm prăjitura la cuptor pentru 30 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că pandişpanul este bine copt.
  • Răsturnaţi prăjitura imediat ce o scoateţi din cuptor. Puneţi un platou deasupra formei în care aţi copt-o şi răsturnaţi rapid, dintr-o singură mişcare.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcească şi dacă vă place, presaraţi cu zahăr vanilat înainte de servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!