Go Back
+ servings
Ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ciuperci gratinate cu legume şi brânză tofu

Preparare15 minutes
Gătire25 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 10 ciuperci Champignon cu pălăriile mari
  • 1 ardei gras eu am avut roşu
  • 2 roşii mari
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 g brânză tofu tăiată cubuleţe
  • 80 ml de ulei
  • sare şi piper după gust
  • ½ linguriţă de cimbru uscat sau proaspăt
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Se spală ciupercile şi se dau deoparte codiţele.
  • Ardeiul şi roşia şi codiţele ciupercilor se taie cuburi cât mai mici, iar usturoiul se trece prin presă. Se asezonează cu sare, piper şi cimbru după gust.
  • Se călesc legumele în ulei 2-3 minute doar până se înmoaie puţin iar la final dăm drumul şi cuburilor de tofu şi omogenizăm compoziţia.
  • Se unge cu puţin ulei o tavă care va merge la cuptor.
  • Se aşează pălăriile ciupercilor în tavă şi se umplu cu legumele călite.
  • Se dă tava la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade. Ciupercile gratinate sunt gata cam în 20-30 de minute.
  • Se servesc calde, presărate cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!