Go Back
+ servings
Prăjitură simplă cu caise şi cireşe
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Prăjitură simplă cu caise şi cireşe

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 6

Ingrediente

pentru o tava de 25x30 cm sau 2 forme rotunde de 15 cm

  • 200 g făină
  • 120 g zahăr tos
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 8 g praf de copt cu șofran am avut eu
  • 2 ouă
  • semințele unei păstăi de vanilie
  • 150-200 g caise și cireșe fără sâmburi
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi pregătim ungem cu unt tava care merge la cuptor. Eu am folosit 2 tăvi speciale din carton antiaderent.
  • Topim untul şi îl lăsăm să se răcească.
  • Spălăm fructele şi îndepărtăm sâmburii.
  • Batem ouăle împreună cu zahărul şi seminţele de vanilie până când ouăle se albesc şi îşi dublează volumul.
  • Adăugăm untul topit şi răcit, laptele şi făina cernută împreună cu praful de copt. Omogenizăm.
  • Turnăm compoziţia în formă, iar deasupra aşezăm fructele.
  • Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, până când aluatul devine auriu şi trece proba cu scobitoarea.
  • Se serveşte pudrată cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!