4linguriţe de picături de ciocolatăsau confetti, decor de ciocolată
decor
frişcă naturală
căpşuni proaspete
Mod de preparare
crema de ciocolată
Punem ciocolata la topit la bain marie sau la cuptorul cu microunde. O lăsăm să se răcorească.
Batem smântâna împreună cu zahărul pudră mai întâi la viteză mică, apoi mărim viteza şi continuăm să mixăm până când frişca devine fermă şi nu mai cade de pe teluri.
Adăugăm brânza mascarpone, treptat, câte o lingură şi o încorporăm în frişca bătută.
Încorporăm şi ciocolata topită şi răcită şi omogenizăm crema.
crema de căpşuni
Căpşunile spălate şi curăţate de codiţe le punem la fiert împreună cu zahărul şi sucul de lămâie, aşa cum procedăm pentru gemul de căpşuni.
Când căpşunile s-au înmuiat, lăsăm compoziţia la răcit, apoi o pasăm cu blenderul de mână şi o trecem printr-o sită deasă ca să scăpăm de seminţe.
Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă, în care încorporăm brânza mascarpone şi piureul de căpşuni obţinut mai sus.
asamblarea
În 2 cupe sau pahare simple, distribuim egal biscuiţii sfărâmaţi grosier.
Punem apoi crema de ciocolată şi peste ea presărăm picăturile sau confetti de ciocolată.
Împărţim şi crema de căpşuni în mod egal.
Decorăm după dorinţă sau imaginaţie. Eu am oprit puţină frişcă amestecată cu mascarpone şi am decorat cu căpşuni proaspete.
Deserturile astfel montate se păstrează la rece până în momentul servirii.
Notă
După ce faceţi cremele, orientaţi-vă la recipientele în care le veti servi! În funcţie de cupele sau paharele alese, porţiile pot fi mai mari sau mai mici.