Go Back
+ servings
Desert la pahar cu ciocolată şi căpşuni
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Desert la pahar cu ciocolată şi căpşuni

Preparare20 minutes
Gătire10 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 2

Ingrediente

crema de ciocolată

  • 100 ml de smântână pentru friscă cu min. 32% grăsime
  • 70 g mascarpone
  • 30 g ciocolată neagră
  • 40 g zahăr pudră

crema de căpşuni

  • 100 ml de smântână pentru friscă cu min. 32% grăsime
  • 100 g mascarpone
  • 100 g de căpşuni pot fi şi congelate
  • 30 g zahăr

în plus

  • 4 biscuiţi la alegere simpli, cu cacao, Oreo, etc
  • 4 linguriţe de picături de ciocolată sau confetti, decor de ciocolată

decor

  • frişcă naturală
  • căpşuni proaspete

Mod de preparare

crema de ciocolată

  • Punem ciocolata la topit la bain marie sau la cuptorul cu microunde. O lăsăm să se răcorească.
  • Batem smântâna împreună cu zahărul pudră mai întâi la viteză mică, apoi mărim viteza şi continuăm să mixăm până când frişca devine fermă şi nu mai cade de pe teluri.
  • Adăugăm brânza mascarpone, treptat, câte o lingură şi o încorporăm în frişca bătută.
  • Încorporăm şi ciocolata topită şi răcită şi omogenizăm crema.

crema de căpşuni

  • Căpşunile spălate şi curăţate de codiţe le punem la fiert împreună cu zahărul şi sucul de lămâie, aşa cum procedăm pentru gemul de căpşuni.
  • Când căpşunile s-au înmuiat, lăsăm compoziţia la răcit, apoi o pasăm cu blenderul de mână şi o trecem printr-o sită deasă ca să scăpăm de seminţe.
  • Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă, în care încorporăm brânza mascarpone şi piureul de căpşuni obţinut mai sus.

asamblarea

  • În 2 cupe sau pahare simple, distribuim egal biscuiţii sfărâmaţi grosier.
  • Punem apoi crema de ciocolată şi peste ea presărăm picăturile sau confetti de ciocolată.
  • Împărţim şi crema de căpşuni în mod egal.
  • Decorăm după dorinţă sau imaginaţie. Eu am oprit puţină frişcă amestecată cu mascarpone şi am decorat cu căpşuni proaspete.
  • Deserturile astfel montate se păstrează la rece până în momentul servirii.

Notă

După ce faceţi cremele, orientaţi-vă la recipientele în care le veti servi! În funcţie de cupele sau paharele alese, porţiile pot fi mai mari sau mai mici.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!