Go Back
Mic dejun rapid cu iaurt, chia si capsuni
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Mic dejun rapid cu iaurt, chia şi capşuni

Categorie: Deserturi

Ingrediente

sos de căpşuni

  • 300 g căpşuni
  • 100 g zahăr

în plus

Mod de preparare

  • Puneţi căpşunile la fiert împreună cu zahărul. La început amestecaţi din când în când, până încep să îşi lase sirop şi nu mai e pericol să se prindă de fundul vasului.
  • Lăsaţi sosul să dea câteva clocote, apoi daţi-l deoparte şi pasaţi-l cu un blenderul de mână.
  • Treceţi sosul printr-o sită deasă ca să scăpaţi de seminţe şi lăsaţi-l să se răcească complet.
  • Amestecaţi iaurtul cu cerealele şi seminţele de chia, adăugaţi sos de căpşuni cât vă place.
  • Dacă mai e nevoie, mai îndulciţi cu 1-2 linguriţe de miere.
  • Adăugaţi şi câteva căpşuni proaspete tăiate în bucătele mai mici, eventual şi frunzuliţe proaspete de mentă dacă vă place combinaţia.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!