Pregătim o cafea expresso tare, pe care o lăsăm la răcit. Apoi adaugam in ea cele 2 linguri de brandy sau coniac.
Va trebui să încălzim gălbenuşurile la bain marie, aşa că întâi ne ocupăm de partea tehnica a problemei. Puneți pe foc o cratiță cu apă şi aveți în vedere că în ea trebuie să încapă crăticioara cu galbenuşuri.
În crăticioara mică se mixează gălbenuşurile împreună cu zahărul până devin spumoase, apoi se pun la încălzit la bain marie, amestecând continuu până când acestea se transformă într-o cremă fină, omogenă şi bine legată. Nu le încălziţi prea mult doar până când îşi schimbă culoarea şi consistenţa şi devin cremoase e suficient.
Amestecăm crema de gălbenuşuri cu mascarponele si frișca bătută şi omogenizăm.
Într-o formă adâncă aşezăm un strat de pişcoturi trecute pentru 2 secunde prin cafea. Ştiu că tentaţia e mare, dar încercaţi să nu le scufundaţi mai mult de 1 secundă pe fiecare parte. Sunt foarte aerate şi se înmoaie uşor.
Punem jumătate din cremă peste pişcoturi, apoi aşeăm încă un strat de pişcoturi trecute prin cafea şi deasupra restul de cremă.
Pudrăm cu un strat generos de cacao şi dăm prăjitura la frigider.
Se serveşte rece.