Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Tiramisu - reţeta cu ouă la bain marie

Categorie: Deserturi
Autor: bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 400 g pişcoturi 1 pachet
  • 500 g mascarpone la temperatura camerei
  • 200 ml smântână pentru frişcă min 32% grăsime
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 linguri de zahăr
  • 200 ml cafea expresso
  • 2 linguri brandy Amaretto sau coniac sau un vin licoros
  • 2-3 linguri de cacao neagra pentru ornat

Mod de preparare

  • Pregătim o cafea expresso tare, pe care o lăsăm la răcit. Apoi adaugam in ea cele 2 linguri de brandy sau coniac.
  • Va trebui să încălzim gălbenuşurile la bain marie, aşa că întâi ne ocupăm de partea tehnica a problemei. Puneți pe foc o cratiță cu apă şi aveți în vedere că în ea trebuie să încapă crăticioara cu galbenuşuri.
  • În crăticioara mică se mixează gălbenuşurile împreună cu zahărul până devin spumoase, apoi se pun la încălzit la bain marie, amestecând continuu până când acestea se transformă într-o cremă fină, omogenă şi bine legată. Nu le încălziţi prea mult doar până când îşi schimbă culoarea şi consistenţa şi devin cremoase e suficient.
  • Amestecăm crema de gălbenuşuri cu mascarponele si frișca bătută şi omogenizăm.
  • Într-o formă adâncă aşezăm un strat de pişcoturi trecute pentru 2 secunde prin cafea. Ştiu că tentaţia e mare, dar încercaţi să nu le scufundaţi mai mult de 1 secundă pe fiecare parte. Sunt foarte aerate şi se înmoaie uşor.
  • Punem jumătate din cremă peste pişcoturi, apoi aşeăm încă un strat de pişcoturi trecute prin cafea şi deasupra restul de cremă.
  • Pudrăm cu un strat generos de cacao şi dăm prăjitura la frigider.
  • Se serveşte rece.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!