Go Back
+ servings
Salvie pane
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Salvie pane (reţetă boierească)

Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 4

Ingrediente

  • 30 de frunze de salvie
  • 100 g de făină
  • 2 căţei de usturoi
  • un varf de linguriţă de boia de ardei
  • un vârf de linguriţă de piper proaspăt râşnit
  • sare după gust
  • ulei pentru prăjit
  • 150 ml de apă în varianta de post / sau înlocuiți 2 ouă dacă nu ţineţi post

Mod de preparare

  • Alegeţi frunze mai mari de salvie, dar proaspete şi fragede.
  • Spalaţi frunzele, apoi tamponaţi-le cu un prosop curat sau cu unul de hârtie ca să le uscaţi.
  • Zdrobiţi usturoiul şi amestecaţi-l cu restul de condimente şi cu făina.
  • Turnaţi apa puţin câte puţin în timp ce amestecaţi continuu cu un tel mic, sau cu o furculiţă, ca să nu se formeze cocoloaşe.
  • Dacă nu ţineţi post, bateţi foarte bine cele 2 ouă şi turnaţi peste ele făina amestecată cu condimentele. La fel ca mai sus, amestecaţi continuu ca să obţineti o compoiţie fină şi omogenă.
  • Treceti frunzele de salvie prin compoziţia de mai sus şi prăjiţi-le pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei încins.
  • Scoateţi frunzele prăjite pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Serviţi de preferat cât sunt încă calde, cu legume proaspete alături.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!