Spălaţi foarte bine cartofii de praf şi pământ, fără să îi curăţaţi de coajă.
Uscaţi cartofii cu un prosop.
Puneţi uleiul la încins într-un ceaun, apoi puneţi cartofii. Amestecaţi ca să fie toţi cuprinşi de ulei.
Când cartofii devin aurii şi intră uşor furculiţa în ei, înseamnă că sunt gata.
Scoateţi cartofii într-un castron incăpător, presăraţi-i cu usturoi şi mărar tocate foarte mărunt şi lăsaţi-i câteva minute să se răcorească şi să se aromatizeze.
Serviţi cartofii cât sunt calzi, cu o salată alături. Reci nu mai sunt la fel de buni.
Notă
Căutaţi cartofi noi, proaspeţi, sănătoşi, fără pete sau urme de lovituri. Încercaţi pe cât posibil să îi alegeţi cam de aceeaşi dimensiune pentru a avea acelaşi timp de prăjire. Eu am avut şi câţiva mai mari, pe care i-am tăiat în jumătăţi.