Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 15 votes

Mâncare de năut cu sos de roşii

Preparare5 minutes
Gătire25 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 1 conservă de năut 400 g
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 200 ml suc de roşii sau roşii pasate
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 ml de ulei
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • sare şi piper după gust
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Ceapa, ardeiul și usturoiul, tăiate cubulețe se călesc 2-3 minute în uleiul încins, doar cât să devină ceapa translucidă și să își dezvolte aroma.
  • Se adaugă boabele de năut scurse de lichidul din conservă și aprox. 100 ml de apă. Se lasă să fiarbă vreo 15 minute la foc mic, acoperite cu capac.
  • Se adaugă sucul de roșii, se potrivește gustul de sare, piper și cimbru uscat și se lasă să mai dea câteva clocote până scade sosul. Amestecați din când în când să nu se lipească. Eu am băgat cratița la cuptor la 180 de grade ca să stau fără grijă și să pot face altceva în acest timp.
  • Se servește caldă sau rece, cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!