Go Back
+ servings
Gogosi pufoase de post
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Gogoşi pufoase de post

Rețeta simplă de gogoși pufoase de post din aluat dospit cu drojdie. Gogoși vanilate, aromate și goale la interior, care pot fi umplute cu gem.
Preparare20 minutes
Gătire30 minutes
dospire1 hour 20 minutes
Timp total2 hours 10 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 15 gogoși
Calories: 156kcal

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 30 g zahăr
  • 10 g zahăr Bourbon
  • 10 g drojdie uscată am folosit eu
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • 160 ml apă puțin călduță
  • 20 ml ulei
  • zahăr pudră sau gem pentru servit
  • ulei pentru prăjit aprox. 500 ml

Mod de preparare

  • Cernem făina într-un bol încăpător şi adăugăm zahărul, zahărul Bourbon, sarea, coaja rasă de lămâie și drojdia uscată.
  • Peste ingredientele uscate de mai sus, adăugăm lichidele: apa și uleiul.
  • Frământăm până când obținem un aluat compact, elastic, care nu se mai lipește de mâini (aprox. 15 minute la mână sau 5-8 minute la robot).
  • Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit până când îşi dublează volumul (aprox. 1 oră).
  • Aluatul se scoate pe blatul de lucru presărat cu făină şi se intinde o foaie groasă cam de 1 centimetru.
  • Decupăm gogoşile cu un pahar, le așezam într-o tavă unsă cu ulei și le acoperim cu folie alimentară. Lăsăm gogoșile să mai dospească încă 20 de minute la temperatura camerei.
  • Prăjim gogoșile pe ambele părţi în ulei încins şi le scoatem pe un prosop de hârtie care va absorbi excesul de ulei.
  • Se servesc imediat, pudrate din belşug cu zahăr vanilat sau umplute cu gem, după preferință.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 156kcal | Carbohidrați: 18g | Proteine: 2g | Grăsimi: 8g | Fibre: 1g | Zahăr: 3g