Decor pentru tort din ciocolată şi nuci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Decor pentru tort din ciocolată şi nuci

Categorie: Cum se face?
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 100 g ciocolată neagră sau cu lapte
  • 50 g miez de nucă prăjit şi mărunţit

Mod de preparare

  • Miezul de nucă se bagă 5-7 minute în cuptorul încins sau se coace 1-2 minute într-o tigaie antiaderentă amestecând continuu ca să nu se ardă.
  • Coaja miezului de nucă e uşor amăruie, aşa că încercaţi să o îndepărtaţi atât cât reuşiţi. Frecaţi miezul de nucă între palme şi coaja se va curăţa relativ uşor, chiar dacă nu în totalitate.
  • Tocaţi miezul de nucă cu cuţitul sau la chopperul electric.
  • Se topeşte ciocolata la bain marie, apoi se întinde în strat cât mai uniform pe o hârtie de copt. Stratul de ciocolată ar trebui să aibă 2-3 mm. Nu e bine să fie prea subţire, pentru că apoi decorurile se vor rupe uşor.
  • Presăraţi miezul de nucă mărunţit peste ciocolata încă călduţă şi lăsaţi la răcit.
  • Decor pentru tort din ciocolată şi nuci
  • Cât ciocolata nu e întărită complet, trasaţi cu un cuţit formele dorite. Eu am făcut triunghiuri, dar puteţi folosi şi formele de decupat fursecuri dacă doriţi. Facem acest lucru acum, cât ciocolata e încă moale, pentru că după ce se întăreşte devine casantă şi nu o mai putem decupa cu uşurinţă în forma dorită.
  • Decor pentru tort din ciocolată şi nuci
  • Daţi ciocolata la rece până se întăreşte complet.
  • Înainte să folosiţi decorurile la ornat, mai treceţi încă o dată cu cuţitul peste liniile trasate, apoi formele se vor desprinde uşor şi frumos.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!