Go Back
Cartofi noi cu sos de rosii si cimbru
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Cartofi noi cu sos de roşii şi cimbru

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 3-4 porţii
  • 1 kg de cartofi noi
  • 300 ml de suc de roșii
  • 50 ml ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • sare și piper

Mod de preparare

  • Se aprinde cuptorul la 190 de grade și se unge o tavă cu puțin ulei. O puteți tapeta și cu hârtie de copt dacă doriți. Si eu mai fac așa uneori, când n-am chef să frec tăvile.
  • Cartofii se spală foarte bine de pământ. Eu folosesc pentru asta un burețel abraziv, apoi îi mai las așa, cu tot cu coajă 10-15 minute în apă rece. Ii clătesc și îi usuc cu un prosop de hârtie.
  • Se taie cartofii cuburi mari și se pun într-un castron încăpător.
  • Se toarnă uleiul în fir subțire, se presară cu sare, boia de ardei şi piper și se amestecă bine ca să se ungă și să se aromatizeze toate cuburile de cartofi.
  • Dăm cartofii la cuptor pentru 15-20 de minute, până sunt aproape gata, adică intră uşor furculiţa în ei.
  • Amestecăm sucul de roşii cu cimbrul uscat şi îl turnăm peste cartofi. Presărăm şi usturoiul pisat sau tocat foarte fin.
  • Mărim temperatura la 200 de grade şi dăm din nou tava la cuptor încă 10 minute sau până se rumenesc frumos cartofii.
  • Servim simplu, cu salată sau murături sau pot fi o garnitură perfectă lângă o friptură la grătar.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!