Se aprinde cuptorul la 190 de grade și se unge o tavă cu puțin ulei. O puteți tapeta și cu hârtie de copt dacă doriți. Si eu mai fac așa uneori, când n-am chef să frec tăvile.
Cartofii se spală foarte bine de pământ. Eu folosesc pentru asta un burețel abraziv, apoi îi mai las așa, cu tot cu coajă 10-15 minute în apă rece. Ii clătesc și îi usuc cu un prosop de hârtie.
Se taie cartofii cuburi mari și se pun într-un castron încăpător.
Se toarnă uleiul în fir subțire, se presară cu sare, boia de ardei şi piper și se amestecă bine ca să se ungă și să se aromatizeze toate cuburile de cartofi.
Dăm cartofii la cuptor pentru 15-20 de minute, până sunt aproape gata, adică intră uşor furculiţa în ei.
Amestecăm sucul de roşii cu cimbrul uscat şi îl turnăm peste cartofi. Presărăm şi usturoiul pisat sau tocat foarte fin.
Mărim temperatura la 200 de grade şi dăm din nou tava la cuptor încă 10 minute sau până se rumenesc frumos cartofii.
Servim simplu, cu salată sau murături sau pot fi o garnitură perfectă lângă o friptură la grătar.