Curăţăm fisticul de coajă şi îl tocăm cu cuţitul. Nu vă recomand să îl băgaţi la tocătorul electric. Tocat cu cuţitul va rămâne uscat şi crocant.
Pregătim două vase pentru bain marie, care să încapă unul în altul. În vasul cel mare punem apă şi o aducem la punctul de fierbere.
Rupem ciocolata bucăţele şi o punem la topit la bain marie împreună cu cele 2 linguri de smântână pentru frişcă. Amestecăm continuu ca să se topească uniform.
Punem fisticul tocat în ciocolata topită, apoi cele 2 picături de ulei esenţial de mentă. Uleiul esenţial este foarte concentrat, 2-3 picături sunt suficiente. Dacă folosiţi altfel de ulei sau esenţă va trebui să vă orientaţi la cantitate după gustul vostru.
Omogenizaţi ciocolata să se distribuie uniform uleiul de mentă şi fisticul, apoi turnaţi într-un poş şi umpleţi formele de praline.
Puteţi umple formele şi cu linguriţa dacă nu aveţi poş sau vi se pare mai simplu aşa.
Lăsaţi formele la frigider cam o oră pentru a fi siguri că ciocolata s-a întărit uniform, apoi puteţi scoate bomboanele din forme.