Go Back
Praline de ciocolată cu mentă şi fistic
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Praline de ciocolată cu mentă şi fistic

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru 20 de praline

  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 g fistic prăjit şi sărat
  • 2 linguri de smântână pentru frişcă 32% grăsime
  • 2-3 picături de ulei esențial de mentă

Mod de preparare

  • Curăţăm fisticul de coajă şi îl tocăm cu cuţitul. Nu vă recomand să îl băgaţi la tocătorul electric. Tocat cu cuţitul va rămâne uscat şi crocant.
  • Pregătim două vase pentru bain marie, care să încapă unul în altul. În vasul cel mare punem apă şi o aducem la punctul de fierbere.
  • Rupem ciocolata bucăţele şi o punem la topit la bain marie împreună cu cele 2 linguri de smântână pentru frişcă. Amestecăm continuu ca să se topească uniform.
  • Punem fisticul tocat în ciocolata topită, apoi cele 2 picături de ulei esenţial de mentă. Uleiul esenţial este foarte concentrat, 2-3 picături sunt suficiente. Dacă folosiţi altfel de ulei sau esenţă va trebui să vă orientaţi la cantitate după gustul vostru.
  • Omogenizaţi ciocolata să se distribuie uniform uleiul de mentă şi fisticul, apoi turnaţi într-un poş şi umpleţi formele de praline.
  • Puteţi umple formele şi cu linguriţa dacă nu aveţi poş sau vi se pare mai simplu aşa.
  • Lăsaţi formele la frigider cam o oră pentru a fi siguri că ciocolata s-a întărit uniform, apoi puteţi scoate bomboanele din forme.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!